October 26, 2011

Mi Dengan Kuah Lada Hitam


Mi Dengan Kuah Lada Hitam

Masa Penyediaan
25 minit
Hidangan Untuk
6 orang
Kemahiran Diperlukan
Pertengahan



Bahan-bahan

1 camca besarMinyak masak
camca tehBawang putih, dicincang
A
100 gmBebola ikan, dibelah dua
100 gmUdang, disiang kulit dan dibuang belakang
100 gmSotong
B
¾ cawanAir
1 paketPerencah Lada Hitam MAGGI
camca tehKicap soya
300 gmMi kuning
4 batangDaun sawi, dipotong sepanjang 2 cm
1 cawanTaugeh
MAGGI Black Pepper MIx


Informarsi Pemakanan (Setiap Hidangan)
Tenaga101Kcal
Karbohidrat20g
Protein3.1g
Lemak1.0g
Tips ringkas dari Nestlé
Tahukah Anda
Udang dan sotong mengandungi kesemua sembilan asid amino penting untuk memenuhi keperluan protein harian kita.

Petua Berguna
Anda disyorkan mengambil lebih kurang 4–8 sajian makanan berasaskan karbohidrat setiap hari.

Cara Memasak

Step 1Step 2
Step 3
  1. Panaskan minyak di dalam kuali, tumis bawang putih sehingga naik bau. Masukkan bahan A dan goreng selama 2 minit.
  2. Masukkan bahan B dan masak sehingga kuah hampir mendidih.
  3. Masukkan mi, sawi dan taugeh. Kacau mesra.
  4. Angkat dan hidangkan panas.

No comments:

Post a Comment