October 26, 2011

Ayam Madu Panggang



Masa Penyediaan
30 minit
Hidangan Untuk
6 orang
Kemahiran Diperlukan
Permulaan



Bahan-bahan

500 gKepingan ayam/kepak
A
2 camca besarMadu
1 camca besarJus halia
1½ camca besarPes cili
3 camca tehMAGGI CUKUPRASA Penambah Perisa Semua Dalam Satu
1 camca tehLada hitam ditumbuk kasar atau
secukup rasa
MAGGI® CUKUP RASA™


Informarsi Pemakanan (Setiap Hidangan)
Tenaga82Kcal
Karbohidrat3.6g
Protein15g
Lemak0.8g
Tips ringkas dari Nestlé
Tahukah Anda
Ayam kaya dengan protein yang diperlukan untuk
membina dan memulihkan
tisu tubuh.

Petua Berguna
Ayam yang dimasak tanpa
kulit dapat mengurangkan
pengambilan lemak.

Cara Memasak

  1. Perap kepingan ayam dengan bahan A selama 2 jam atau simpan semalaman di dalam peti sejuk.
  2. Panaskan ketuhar kepada 200°C dan bakar ayam selama 15-20 minit. Sesekali, balikkan ayam. Hias dan hidang bersama nasi.

No comments:

Post a Comment